Bli en gärdesgårdsbyggare: Virkesval, teknik, praktik och historia med Gissebo gärdesgård

Anmäl dig

Välkommen till en lärorik heldagskurs med Lars-Erik som driver Gissebo Gärdesgård, en demogård i Skogens kraft. En dag med fokus på val av virke, tekniker och praktiskt uppförande under olika förhållanden. Därtill får vi bekanta oss med Lars-Eriks patenterade gärdesgårds-klyv för granslanor.  Lars-Erik som har många års erfarenhet vägleder och delar med sig av både tips och trix. Under denna utomhusdag, får vi deltagare en god grund, givande samtal och praktisk övning som underlättar tar oss en god bit på väg till att bli riktigt duktiga gärdesgårdsbyggare.

Efterfrågan på professionella gärdesgårdsbyggare är stor och här finns utrymme för fler mångbruksföretag.

Kursdagen:

Vi inleder dagen med en introduktion medan vi serveras en kopp kaffe.  

Under förmiddagen går vi igenom möjliga virkesval och dess fördelar och nackdelar, tekniker och kunders efterfrågan samt provar att klyva slanor med och den patenterade klyven.   

Efter en värmande lunch är det praktisk övning för hela slanten.  Med avbrott för eftermiddagsfika testar och går vi igenom hur tätt, hur högt, hur göra vidjor och hur undvika att det lutar och hur restaurera gärdesgårdar.  

När vi skiljs år har du kommit en god bit på väg att bli en professionell gärdesgårdsbyggare! 

Gärdesgårdar är effektiva staket och en del av vårt svenska kulturarv. Utöver funktionaliteten så har skönheten, kvaliteten och dess historiska vingslag gjort att dessa miljövänliga och hantverksmässiga staket blivit alltmer eftertraktade och populära. Efterfrågan från privatpersoner som vill upprätta gärdesgårdar för att avgränsa sina tomter är stor! 

Fakta:

När: 12 november

Tid: 8.30-16.00

Pris: 700 kronor inkl lunch och fika både förmiddag och eftermiddag

Deltagare: minst 3 och max 6 personer

Var: Gissebo Gärdesgårdar i Hjorted mellan Vimmerby och Västervik.

Anmälan: Öppnar i oktober.

Intresseanmälan kan göras till Ellen.nystedt@lrf.se

Har du frågor så kontakta Ellen Nystedt.

Är du mer nyfiken på Lars-Erik och Gissebo gärdesgårdar så klicka dig in här