Studieresa till Småland för gotländska mångbrukare 14-15 september

Anmälan öppnar under augusti och vi kommer då lägga upp länk till anmälan på denna sida.

Välkommen till vår studieresa från Gotland till Småland! Avresa tisdag kväll den 14e september. I Oskarshamn möter en buss möter upp och tar oss till Ingebo Hagar utanför Vimmerby för övernattning. Under onsdagen träffar vi de spännande företagarna Kristina Lindelöf som driver Ingebo Hagar, Gösta Jonsson i Loaklev och Jan Evanson som driver Ramoa.

Framåt kvällen landar vi på Asa Herrgård där vi avrundar dagen med gemensam middag. Under torsdagen och fredagen deltar vi i Mångbrukarkonventet på Asa där intressanta föreläsningar blandas med möjlighet till nätverkande med småländska mångbrukare. Fredag kväll tar bussen oss tillbaka till färjan vid Oskarshamn.

På programmet den 12 november (separat program för konventet den 17-17/9 presenteras på egen sida under augusti.)

Ingebo Hagar (Vimmerby)
Skogen som en del av besöksmålet. Kristina Lindelöf på Ingebo hagar har skapat ett besöksmål genom att utveckla en levande småländsk bondby med naturnära och kulturhistorisk prägel. Skogen sköts som ett familjeskogsbruk och Kristina välkomnar både sina gäster och allmänheten ut. Bland annat har hon anlagt hela fyra olika vandringsleder genom bestånd av olika karaktär och ålder. Under vårt studiebesök berättar om sitt företag samtidigt som vi vandrar och samtalar vi oss igenom en kortare slinga på 1,2 kilometer. Besök Ingebo hagars hemsida här.

Gösta Jonsson i Loaklev (Östra Vetlanda)
Samtidigt som vi äter en lättare lunch berättar Gösta om hur stormarna Gudrun och Per har förändrat hans syn på det egna skogsbruket och hur han ställt som från granbestånd till blandskog. Gösta tar tillvara på det mesta från gården. Vi följer med till delar av skogen och får uppleva det ”blandskogshus” Gösta just nu är i färd med att bygga. Ett hus där han med eget virke försöker arbeta med så många olika trädslag som möjligt.

Ramoa (Sydvästra Vetlanda)
Vi serveras en småländsk (sen) lunch i uteköket innan Jan Evanson tar oss med på en rundtur bland de olika spännande och udda boenden som med åren kommit att göra Ramoa internationellt uppmärksammade. hos Ramoa får man uppleva naturens närhet även i sömnen och hur äventyrlig du är avgör vilken boendeform du väljer. Besök Ramoas hemsida här.

Asa Herrgård (Norr om Växjö)

Vi anländer till Asa herrgård där vi under kvällen serveras en god middag. Efter middagen finns tid att börja nätverka med mångbrukare från Småland och som kommit för att delta på mångbrukskonventet 16-17 september. Besök Asa Herrgårds hemsida här.

ANMÄLAN öppnas i mitten av augusti. Pris för resan är inte klart ännu.

Det kommer finnas cirka 10 platser och icke bindande intresseanmälan kan göras till lotta.lowhagen.lundberg@lrf.se. Alla intresseanmälda kan inte garanteras plats på resan.