Studieresa för mångbrukare på Gotland, 11-13 november – Inställd

Välkommen att anmäla dig till vår studieresa till Småland! Vi avreser onsdag em med färja från Visby till Oskarshamn där vår buss möter upp och tar oss till Ingebo hagar för övernattning. Under torsdagen träffar vi flera spännande företagare på vår väg mot Asa Säteri där vi avrundar dagen med gemensam middag. På fredagen deltar vi i Mångbrukarkonventet på Asa där intressanta föreläsningar blandas med möjlighet till nätverkande med småländska mångbrukare. Fredag kväll/natt är vi åter i Visby.

På programmet den 12 november (separat program för konventet den 13/11 hittar du här):

Ingebo Hagar (Vimmerby)
Skogen som en del av besöksmålet. Kristina Lindelöf på Ingebo hagar har skapat ett besöksmål genom att utveckla en levande småländsk bondby med naturnära och kulturhistorisk prägel. Kristina tar oss med på en vandring och berättar om sitt företag.

Smaken av en plats, skogen och en typrätt. Vi gör kroppkakor tillsammans med Ann Sellbrink från Låxbo Lantkök, som finns på plats Ingebo Hagar. Anns filosofi är klimatsmart, lokalproducerat och/eller ekologiskt och råvaror i säsong.

Skullaryds Älgpark (Eksjö)
Hur göra naturen tillgänglig för fler, skapa intresse och köptrogenhet? Vi träffar Erik Öster på Skullaryds älgpark som tillsammans med sin familj har lyckats med att skapa ett besöksmål med de vilda djuren i fokus.

Wallby Säteri (Vetlanda)
Markanvändning ur flera perspektiv, Magnus Nyman på Wallby Säteri är en av de företagarna i Småland som Visit Sweden har jobbat med och använder sig av i marknadsföringen av Sverige. Vi går en promenad i skog och mark och bjuds på afternoon tea.

Pris för resan inkl färja, buss, boende och måltider (ej dryck) är 1000 kr.

ANMÄLAN senast 2 november till lotta.lowhagen.lundberg@lrf.se

När du anmäler dig ange:
• namn, födelsedatum, kön och nationalitet (behövs för färjan)
• faktureringsadress