Inspirationsdag på två hjul i Filmlandskapet

Anmäl dig

Nyfiken på hur man kan skapa en platsunik natur- och kulturupplevelse kryddad med lokala berättelser och närproducerade smaker? Välkommen till en heldag med Cykla i Filmlandskapet Småland, demogård i Skogens kraft.

Carina Eldåker och Carina Engqvist, som äger och driver företaget, berättar öppet och generöst och om hur de genom att gräva där de står förverkligat sin idé. Med mottot ”Det ska vara enkelt, roligt och hållbart att uppleva Småland” har de i nära samarbete med stora och små aktörer skapat en cykeldestination i gränslandet mellan Jönköpings och Kalmar län. Dagen passar dig som vill ha inspiration för egen verksamhet eller lokal utveckling i din närmiljö – men också dig som vill njuta av en härlig dag med alla sinnen!

Vi inleder dagen vid Filmbyn Småland, Mariannelund, där vi serveras förmiddagskaffe vid lägerplatsen i skogen. Vi får en kort presentation av företaget och utrustas med varsin småländsk kvalitetscykel för att ta oss vidare i Filmlandskapet. Cykeln används som transportmedel mellan inspelningsplatser och historiska miljöer där berättelsen om Mariannelund och ortens roll som inspelningsplats för filmerna om Emil i Lönneberga växer fram. Turen kryddas med lokala smaker, anekdoter och överraskningar. Lunch intas i unik historisk miljö.

Hela cykelturen är cirka fem kilometer och sker i behagligt tempo. I korgcykling är det inte den som kommer först i mål som vinner utan den som upplevt mest längs vägen. För den som önskar elcykel kan det lösas.

Turen avslutas med hembakad ostkaka på Filmbyn Småland, där vi tillsammans reflekterar och diskuterar kring vad var och en kan ta med sig hem från dagen och konceptet.  

När, var och hur

Dag: 26 april (missar du denna dag ges samma möjlighet den 7 oktober)  
Tid: 9-15

Hur: Med lånad cykel, kläder efter väder!
Ort: Mariannelund
Antal platser: 20
Pris: 700 kronor/person inkl. cykel, hjälm, förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika.

För mer information: info@cyklaifilmlandskapetsmaland.se

Carina Engqvist 070-2610240, Carina Eldåker 070-6190433

Övriga frågor och funderingar?
Kontakta Ellen Nystedt, projektsamordnare Småland
Mobil: +46 70 696 00 58
E-post: ellen.nystedt@lrf.se

Bra att veta
Hela träffen sker utomhus och genomförs med minst tre deltagare. Anmälan sker via Studieförbundet Vuxenskolan. De skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post. Om en kursdeltagare anmäler förhinder på grund av covid-liknande symptom återbetalas deltagaravgiften till deltagaren.


OM SKOGENS KRAFT SOM ARRANGÖR
Projektet Skogens Kraft för mångbrukare vill stärka skogens roll i småskaligt företagande. Här möts ni som vill knyta nya kontakter, dela kunskap, hitta samarbetsparter liksom bredda era affärsmöjligheter.
En del i arbetet fokuserar på kunskapsöverföring mellan mångbrukare genom så kallade “demogårdskurser”, som denna. Dessa kurser leds av mångbruksföretagare som engagerat sig i projektet och vill dela med sig av kunskap och erfarenheter.
Genom att erbjuda olika kurser vill Skogens kraft ge mångbruksföretagare och potentiella mångbrukare möjlighet att utveckla sig i sitt företagande.
Skogens Kraft och kursens värdföretag samarbetar med Studieförbundet Vuxenskolan i genomförandet av kurserna.
Kurserna riktar sig till småföretagare och potentiella småföretagare inom de fyra länen Jönköping, Kronoberg, Kalmar och Gotland. Företag och personer utanför dessa län är välkomna i mån av plats