Studieresa från Gotland till Småland, 14-17/9

Inbjudan till gotländska mångbrukare att följa med på en spännande studieresa till Småland! Vi gör företagsbesök, deltar på mångbrukskonvent och låter oss inspireras, få ny kunskap och nätverkar med andra småföretagare. För att vi ska kunna resa så säkert som möjligt (halvfull buss, erbjuda enkelrum etc) är antalet platser till denna resa begränsad och ”först till kvarn” gäller!  Deltagare i Skogens Kraft demogårdsprogram har förtur, men alla är välkomna! Är du intresserad av att följa med – vänta inte med din anmälan! Program nedan.

Tisdag 14 september – kvällsbåt till Oskarshamn

Avresa med färja från Visby kl 16.40 (OBS! Färjan bokas på egen hand, godstur 197 platser). Buss möter upp i Oskarshamn kl 20.00 och tar oss till Ingebo Hagar för övernattning. Stora rum, gemensam dusch/WC (3 rum/hus).

Onsdag 15 september: Företagsbesök

  • Ingebo Hagar (Vimmerby). Efter frukost gör vi studiebesök och får följa med på en kunskapsdelande vandring (1,2 km) med Kristina Linderlöf. Hon äger och driver Ingebo Hagar som besöksmål med boende, bondgård, gårdsbutik och familjeskogsbruk. Kristina har anlagt fyra olika vandringsleder i sin egen skog dit hon välkomnar allmänheten utan kostnad, men hon erbjuder också studiebesök och guidningar.
  • SkogsNytta Loaklev (Vetlanda). En lättare måltid intas och vi får sedan tillfälle att träffa Gösta Jonsson som driver skogsbruk och träförädling för eget bruk, både själv och i form av goda samarbeten. Stormarna Gudrun och Per för ca 15 år sedan har steg för steg lett Gösta till en förändrad relation till och med skogen. Han är engagerad i att producera blandskogar och att ta vara på allt från skogen.
  • Ramoa (Ramkvilla/Vetlanda). Ramkvilla Outdoor Activity, som drivs av Jan Evanson, startade som ett företag med femkamp och företagsaktiviteter, men har genom åren utvecklats till ett besöksmål känt för sina udda och naturnära boenden. Vi gör studiebesök och kommer få diskutera och smaka på hur en måltid med inslag av utomhusmatlagning kan stärka kunderbjudandet utan att kräva alltför mycket kockkunskaper.
  • Asa Herrgård (Lammhult, Växjö). Vi checkar in på herrgården där vi kommer sova två nätter och delta i Mångbrukarkonvent 16-17 sep (se program). Kvällsmat intas utomhus om vädret tillåter.

Torsdag, fredag 16-17 september:  Mångbrukskonvent med aktiviteter på Asa Herrgård

  • SLU Asa Försökspark. Kortare guidat studiebesök på närbelägna försöksparken på morgonen innan mångbrukskonventet inleds. Försöksparken utgörs av ca 1010 ha på Sveaskogs mark i Asa.
  • Mångbrukskonvent enligt särskilt program. Avslutas med Skogs-Afterwork innan bussen tar oss mot Oskarshamn och färjan till Visby. Avgångstid 17/9:  kl 20.10 (OBS! Färja bokas av var och en.)

PRIS för studieresan och konvent inkl boende och mat (ej dryck): 1000 kr + moms. Kostnad för färja Visby-Oskarshamn t.o.r. tillkommer och bokas på egen hand (och efter önskat komfortalternativ)

ANMÄLAN till lotta.lowhagen.lundberg@lrf.se SENAST 1 september. Ange namn och ev företag, person/orgnr, faktureringsadress, ev specialkost, om du önskar dela rum med resesällskap (enkelrum annars standard)

Program (pdf)