Skapa platsunika natur- & kulturupplevelser -Kurs med Workshop

Anmäl dig

ANMÄL DIG HÄR

Välkommen till en kombination av en upplevelse och en workshop! En dag för dig som är nyfiken på hur man kan skapa en platsunik natur- och kulturupplevelse kryddad med lokala berättelser och närproducerade smaker? Det här är ett gyllene tillfälle att få samtala med, lära av och spendera kvalitetstid tillsammans med Carina och Carina som driver det prisade upplevelseföretaget ”Cykla i Filmlandskapet Småland”. I trakterna kring Astrid Lindgrens hembygd och sagobygder arbetar de med traktens smaker, lokala eldsjälar och olika filmmiljöer.

Under denna träff får vi ta del av platsanpassade smakprov, småländsk mat och udda platser att skapa minnesvärda historier kring. När vi förflyttar oss sker det på varsin smålandsbygd cykel, med eller utan elmotor. Carina och Carina är duktiga på att paketera genomtänkta, genuina och autentiska upplevelser för olika målgrupper. Av dem har vi alla mycket att lära oss. Dessutom är de demoföretagare i Skogens kraft!

Kursaktiviteten avslutas kl. 13.00 men fram till kl 15 fortsätter vi med erfarenhetsutbyte kring vad ni deltagare gör på hemmaplan och det vi har lärt oss / upplevt under dagen. Varmt välkomna!

Kostnad: 400kr inklusive måltider och lån av cykel.

Cykla i Filmlandskapet fick våren 2022 motta det ärofyllda priset ”Årets Turrimspris 2021” av Smålands Turism.

Med mottot ”Det ska vara enkelt, roligt och hållbart att uppleva Småland” har de i nära samarbete med stora och små aktörer skapat en cykeldestination i gränslandet mellan Jönköpings och Kalmar län.

När, var och hur

Dag: 7 oktober  
Tid: 9-13 + Erfarenehetsutbyte till kl. 15-ish
Ort: Mariannelund
Antal platser: 20
Pris: 400 kronor/person inkl. cykel, hjälm, lunch och fika.

För mer information: info@cyklaifilmlandskapetsmaland.se

Carina Engqvist 070-2610240, Carina Eldåker 070-6190433

Övriga frågor och funderingar?
Kontakta Ellen Nystedt, projektsamordnare Småland
Mobil: +46 70 696 00 58
E-post: ellen.nystedt@lrf.se

För vem

Skogens Kraft och kursens värdföretag samarbetar med Studieförbundet Vuxenskolan i genomförandet av kurserna. Kurserna riktar sig till småföretagare och potentiella småföretagare inom de fyra länen Jönköping, Kronoberg, Kalmar och Gotland. Företag och personer utanför dessa län är välkomna i mån av plats.

Bra att veta
Träffen sker till stora delar utomhus och genomförs med minst fyra deltagare. Studieförbundet Vuxenskolan hanterar anmälningar och fakturor. De skickar dig en kallelse och faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen och fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post. Om en kursdeltagare anmäler förhinder på grund av covid-liknande symptom återbetalas deltagaravgiften till deltagaren.


OM SKOGENS KRAFT SOM ARRANGÖR
Projektet Skogens Kraft för mångbrukare vill stärka skogens roll i småskaligt företagande. Här möts ni som vill knyta nya kontakter, dela kunskap, hitta samarbetsparter liksom bredda era affärsmöjligheter.
Genom att erbjuda olika kurser vill Skogens kraft ge mångbruksföretagare och potentiella mångbrukare möjlighet att utveckla sig i sitt företagande. En del i arbetet fokuserar på kunskapsöverföring mellan mångbrukare genom så kallade “demogårdskurser”, som denna. Dessa kurser leds av mångbruksföretagare som engagerat sig i projektet och vill dela med sig av kunskap och erfarenheter.

Information om kursverksamhet inom ramen för projektet Skogens Kraft

Projektet Skogens Kraft för mångbrukare vill stärka skogens roll i småskaligt företagande. Här möts ni som vill knyta nya kontakter, dela kunskap, hitta samarbetsparter liksom bredda era affärsmöjligheter

En del i arbetet fokuserar på kunskapsöverföring mellan mångbrukare genom så kallade “demogårdskurser”. Dessa kurser (som denna) leds av mångbruksföretagare som engagerat sig i projektet och vill dela med sig av kunskap och erfarenheter.

Genom att erbjuda olika kurser vill Skogens Kraft ge mångbruksföretagare och potentiella mångbrukare möjlighet att utveckla sig i sitt företagande.

Skogens Kraft och kursens värdföretag samarbetar med Studieförbundet Vuxenskolan i genomförandet av kurserna.

Kurserna riktar sig till småföretagare och potentiella småföretagare inom de fyra länen Jönköping, Kronoberg, Kalmar och Gotland. Företag och personer utanför dessa län är välkomna i mån av plats.

Satsningen Skogens Kraft finansieras med medel från EU:s regionala utvecklingsfond, LRF, Region Gotland, Region Jönköpings län, Region Kalmar län och Region Kronoberg.