Projektteamet

Här får du veta lite mer om oss i teamet. Vill du komma i kontakt med någon av oss hittar du våra kontaktuppgifter här .

Jenny Fröberg

Jag heter Jenny Fröberg och är projektledare för Skogens kraft sedan starten i mars 2020. Ett fantastiskt och inspirerande jobb! Vid sidan av projektet arbetar jag halvtid på Region Kronoberg som regional utvecklingssamordnare.

Jag är uppvuxen på en skog- och lantbruksgård i södra Småland. Numera är jag bosatt på en hästgård. Skogen har alltid funnits nära mig, dels utifrån jag bor och har bott nära skogen och därmed haft möjlighet till rekreation såsom springa, promenera, plocka bär och svamp, dels genom att jag arbetat med skogsägare i tidigare yrkesroller.

Skogens kraft är ett otroligt spännande projekt som visar gång på gång att det finns så mycket som vi kan använda våra skogar och träd till. Tillsammans kan mångbrukare inspirera och utveckla varandra och genom att göra så kommer fler att våga ta steget att utveckla och förverkliga sina drömmar. Under projektets genomförande kommer även jag att delvis ta steget mot att bli mångbrukare genom att min man driver en vildmarkscamping sedan årsskiftet.

Läs mer

LOTTA LÖWHAGEN LUNDBERG

Lotta Löwhagen Lundberg heter jag och är projektsamordnare för Skogens Kraft på Gotland. Agronom med lång och bred erfarenhet från olika uppdrag inom svensk trä- och livsmedelsindustri. Sedan 2017 jobbar jag på Gotland med olika landsbygdsutvecklingsprojekt i mitt företag Lauritze Ord & Handling.

Mina skogliga rötter finns i Småland där jag som liten tillbringade mycket tid hos farmor och farfar på släktgården utanför Vetlanda. Numera har jag egen skog i Ala på östra Gotland. Jag har nog alltid hämtat min kraft och energi i skogen. Allra helst upplever jag skogen från hästryggen, men jag tar mig gärna fram till fots eller på skidor också. Älskar att plocka lingon!

Jag tror att Skogens Kraft, genom att erbjuda arenor för nätverkande och erfarenhetsutbyte mångbrukare emellan, ska inspirera till ett ökat småföretagande. Jag hoppas också att projektet ska bidra till att lyfta skogens olika värden och att skogen ska ses som en viktig resurs för regional utveckling – också här på Gotland som idag mest förknippas med stränder och raukar. Nästa halva ön är faktiskt skog!

Läs mer

SVEN-ERIK LARSSON

Sven-Erik Larsson heter jag bor i Töreboda. Min relation med skogen började med Mulleskolan, som gick över skogströvarna som ledde fram till ett livslångt intresse för friluftsliv. Efter strövarna blev det paddling, vandring, cykel, fågelskådning, skidor och långfärdsskridskor, ja allt utom att fiske.

Yrkesbanan startade med utbildning till kock. Då väcktes också intresset för jakt. Har jagat fågel med egen apportör i 23 år. Kock blev restauranglärare som blev konsult, som i dagsläget arbetar med råvaror, sensorik, platsunik smak, produktutveckling och måltidsuppleverser som nästan alltid är i utomhusmiljö. Jag brinner verkligen för när upplevelser i naturen är äkta och platsunika. Att man har använt sig av platsen och produkterna på alla sätt som går.

Att gemensamt skapa ett bra möte i både det stora och det lilla.

Nu på senare år har jag faktiskt upptäckt flugfiske, jag kan inte säga att jag att jag gör det, men jag har några fiskeprylar och försöker. Friluftslivet har gott från att pressa sig själv, till att bara njuta.

Hoppas vi ses och hörs, gärna i naturen.

Läs mer

ELLEN NYSTEDT

Ett mångbruk där skogens kraft lyser stark.

Jag är Ellen Nystedt, projektsamordnare för Småland och Öland samt branschspecialist besöksnäring och naturturism. Ungdomen spenderade jag ridandes i skogen, förundrad över kompisarna rädsla för skuggorna som föll i Roslagens glesa bondeskogar.

Hästflickan blev fältbiolog som blev egenföretagare i besöksnäringen för att efter agronom- och skogsstudier på SLU ta en omväg över Svalbard. Åren med isbjörnar och glaciärer i Arktis förde dessutom in ekoturism, klimat-/hållbarhetsfrågor och slädhundar i mitt liv. Jag har sedan dess inte levt en dag utan slädhundar och dricker ofta morgonkaffet lutandes mot en av Hökensås senvuxna tallar. Yrkesmässigt har jag sedan Svalbard alltid återkommit till det magiska som kan uppstå i ett lyckat möte mellan människa och natur. Kalla det landsbygdsvardag, besöksnäring, ekoturism, eller friskvård… Men jag önskar att vi alla strävar mot att upplevelsen i det mötet ska leda till en hållbar relation. Rent praktiskt har jag drivit naturturismföretag (utan egen mark) med Hundspann på Småländska, arbetat med rovdjursfrågor, kursverksamhet för lantbrukare, skoglig naturvård, utveckling av besöksnäringsbranschen och en levande landsbygd.

Jag är numera även skogsägare och ser mångbruket som en framtidens bransch i hela Sverige. Där företagare genom att samverka, inspireras och lära av varandra ständigt hittar nya, hållbara sätt att bruka, uppleva och dela med sig av skogen och dess urkraft.

Genom arbetet med projektet Skogens kraft vill jag bidra till att ge mångbrukarna en kanal att höras och synas i.

Läs mer

Var med, du också!

Driver du redan företag eller klurar du kanske på en spännande affärsidé med skogen som bas? Ta chansen att samverka i nätverket och få stöd och inspiration att utveckla din och andras verksamheter!

Engagera dig